SA SVIH STRANA STIŽU ČESTITIKE: Svetski lideri odaju priznanje Milatoviću zbog pobede na predsedničkim izborima

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2023, 20:01

SA SVIH STRANA STIŽU ČESTITIKE: Svetski lideri odaju priznanje Milatoviću zbog pobede na predsedničkim izborima

Novom predsedniku Crne Gore stižu čestitike sa svih strana.

Čestitke novom predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću stigle su od pojedinih evropskih i svetskih lidera, a danas se oglasio i šef diplomatije EU Žozep Borelj.

- Čestitke Jakovu Milatoviću na izboru za predsednika Crne Gore. Radujem se što ćemo raditi zajedno na napretku Crne Gore u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << EU, u skladu sa željama većine crnogorskih građana - naveo je Borelj na Tviteru.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik takođe je čestitao Milatoviću.

- Čestitke i građanima Crne Gore na velikom odzivu u drugoj rundi predsedničkih izbora. Milatoviću želim uspeh u ujedinjenju zemlje iza jednog, evropskog cilja - poručio je Bilčik putem Tvitera.

Poslanica iz redova nemačkih Zelenih u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon je, uz čestitke novom predsedniku, istakla da je u Crnoj Gori pobedila demokratija.

- Čestitam građanima Crne Gore što su izabrali novog predsednika. Iskreno se nadam jasnom evropskom putu Crne Gore, koji može da počne sada kada je razmontiran sistem DPS - napisala je Fon Kramon.

Bivši američki izaslanik za Kosovo i Metohiju Ričard Grenel prvo je ocenio da se u Crnoj Gori dogodio "politički zemljotres", a onda i čestitao Milatoviću na izboru.

Novom predsedniku Crne Gore čestitali su i predsednica Slovenije, predsednik Litvanije, i još neki evropski zvaničnici.

Više o izborima u Crnoj Gori možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.