Referendum u Boliviji o novom mandatu Moralesa

Izvor: RTS, 21.Feb.2016, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Referendum u Boliviji o novom mandatu Moralesa

Građani Bolivije izlaze na referendum koji će odlučiti da li predsednik Evo Morales može da ostane na toj funkciji još jedan, četvrti mandat. Rezultati su neizvesni pošto podrška nekad izuzetno popularnom predsedniku polako kopni.
Evo Morales, koji trenutno služi svoj treći mandat, želi da unese promene u Ustav koje bi mu omogućile da se ponovo takmiči na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsedničkim izborima 2019. godine i tako ostane na vlasti do 2025. godine, preneo je Rojters.
Iako su se glasači širom Latinske Amerike uglavnom okrenuli protiv populističkih levičarskih lidera koji su nekad dominirali tim regionom, Morales je u Boliviji i dalje veoma popularan.
To bi, međutim, moglo da se promeni, ocenjuje britanska agencija, dodajući da ankete poslednjih nedelja pokazuju da Morales po popularnosti vodi, ali sve manje, pa je procenat onih koji će na referendumu glasati "za" i "protiv" ustavnih promena gotovo izjednačen.
Na skupu ove nedelje u La Pazu, Morales je izjavio da su mu pristalice koji žele nastavak njegovog "pragmatičnog socijalizma" tražili da ostne na vlasti.
"Braćo i sestre, kad dođe do promene ministara, investicije se paralizuju. Verujem da narod ima pravo da traži kontinuitet", rekao je Morales, koji je najavio da će, ako pobedi, nastaviti sa svojom "Agendom do 2025", koja predviđa iskorenjivanje ekstremnog siromaštva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Referendum u Boliviji o novom mandatu Moralesa

Izvor: Akter, 21.Feb.2016

Građani Bolivije danas izlaze na referendum koji će odlučiti da li predsednik Evo Morales može da ostane na toj funkciji još jedan, četvrti mandat, pri čemu su rezultati neizvesni pošto podrška nekad izuzetno popularnom predsedniku polako kopni..Morales, koji trenutno služi svoj treći mandat,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.