Prvi predsednik Severne Makedonije - Pendarovski!

Izvor: B92, 05.Maj.2019, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi predsednik Severne Makedonije - Pendarovski!

Skoplje -- Kandidat vladajuće koalicije SDSM-DUI Stevo Pendarovski proglasio je večeras pobedu na predsedničkim izborima u Severnoj Makedoniji.

Pendarovski je poručio da će biti predsednik svih građana koga se niko neće stideti.

"Zalagaću se za pravičnost i pravnu državu. Idemo svi zajedno napred i svi ćemo biti partneri ka stabilnosti, a ne krizi. Mračno doba je iza nas", istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Pendarovski na konferenciji za novinare u sedištu vladajuće SDSM.

Pendarovski je proglasio pobedu rekavši "hvala", na makedonskom i albanskom jeziku, preneo je sajt Plusinfo.

Prema poslednjim podacima Državne izborne komisije, na osnovu obrađanih 97,05 odsto glasova, Pendarovski je osvojio 51,85 odsto glasova, dok je kandidatkinja VMRO-DPMNE Gordana Siljanovske Davkova osvojila 44, 56 odsto glasova.

U drugom krugu predsedničkih izbora u Severnoj Makedoniji izlaznost je bila 44,5 odsto birača čime je pređen neophodni cenzus od 40 odsto.

Ovo su bili prvi predsednički izbori nakon promene imena države.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.