Nasufi: Albanci će možda prvi put glasati i na predsedničkim izborima

Izvor: Blic, 07.Feb.2017, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasufi: Albanci će možda prvi put glasati i na predsedničkim izborima

Član Predsedništva Partije za demokratsko delovanje (PDD) Beljulj Nasufi izjavio je danas u Preševu da ta partija još nema stav o eventualnoj podršci nekom kandidatu na predsedničkim izborima u Srbiji, ali da postoji mogućnost da se podrška da kandidatu oko koga se postigne saglasnost na sednici Predsedništva partije.

Nasufi je za agenciju Beta izjavio da bi, ukoliko PDD odluči da podrži nekog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od predsedničkih kandidata na predstojećim izborima i pozove svoje glasače da izadju na izbore, to bilo prvi put u istoriji da Albanci na jugu Srbije glasaju na predsedničkim izborima.

- Iako PDD koja ima jednog poslanika u Skupštini Srbije nije zvanično deo vladajuće većine, podržava vladajuću većinu, zbog čega do sada nije bilo razgovora sa kandidatima opozicionih partija na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji - kazao je Nasufi.

Nasufi je rekao da će, iako poslanik PDD u Skupštini Srbije svojim glasom podržava poziciju, ta partija prilikom donošenja odluke o tome da li će podržati nekog od predsedničkih kandidata biti pragmatična i da će glasati za svoje interese, odnosno za onog kandidata s kojim bude postignut najveći stepen razumevanja.

Sve albanske partije u opštinama Preševo i Bujanovac redovno učestvuju na lokalnim izborima, dok je na parlamentarnim izborima do sada učestvovala stalno samo PDD čiji je lider Riza Haljimi, u više navrata i u koaliciji sa još nekoliko albanskih partija, ali su biračke kutije na predsedničkim izborima u mestima u kojima žive Albanci do sada bile uglavnom prazne.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.