Na predsedničkim izborima 1.600 kandidata

Izvor: Radio 021, 15.Apr.2017, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na predsedničkim izborima 1.600 kandidata

Više od 1.600 kandidata prijavilo se za učešće na predsedničkim izborima u Iranu 19. maja.

Očekuje se da nadležne vlasti u naredne dve nedelje znatno odbace veliki broj prijava kako bi u trku ušlo svega nekoliko ljudi.

Rok za prijavu kandidata istekao je danas, navodi AFP i dodaje da je među prijavljenima više od 130 žena, mada nijednoj nikad nije bilo dozvoljeno da učestvuje na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << predsedničkim izborima.

Među najpoznatijim ličnostima koje su podnele kandidaturu su aktuelni predsednik Hasan Rohani, Ebrahim Raisi, tvrdokorni sudija i klerik blizak vrhovnom lideru Ajatolu Ali Hameniju, bivši predsednik Mahmud Ahmadinežad, njegov saradnik Hamid Bagaž, kao i gradonačelnik Teherana Bager Galibaf.

Autor: B92
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.