Krenuo četvrti Protest protiv diktature: Građani pozdravljaju demonstrante

Izvor: Vesti-online.com, 06.Apr.2017, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krenuo četvrti "Protest protiv diktature": Građani pozdravljaju demonstrante

Okupljanje uglavnom mladih građana nezadovoljnih pobedom Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima počelo je nešto posle 18 časova na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, ispred Doma Narodne skupštine, gde će biti održan četvrti "Protest protiv diktature". Protesti su najavljeni u više gradova širom Srbije.

Pre početka skupa, predstavnici Udruženja nestalih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sklonili su "srpski zid plača" koji je oštećen tokom prvog "Protesta protiv dikature", a manja grupa učesnika protesta zapalila je više primeraka tabloidnih listova. Ipak, sprečeno je dalje paljene novina, kako bi se izbegla loša slika o skupu.

Da mladi imaju podršku dokazuje i to što su ih straiji sugrađani pozdravljali sa prozora zgrada.

Učesnici protesta nose transparente protiv vlasti i premijera Aleksandra Vučića.

Protesti su organizovani na Fejsbuku, na stranici "Protesti protiv diktature" na kojoj su istaknuti i zahtevi studenata koji su naveli da će protestovati do njihovog ispunjenja.

Do sada se na protestima niko nije zvanično obraćao, a od ponedeljka nije bilo incidenata.

Prema ranijim rutama, protestna kolona će se najverovatnije kretati sa Trga Nikole Pašića, preko Terazija do Trga Republike, zatim do Radio-televizije Srbije, odakle će krenuti ka Vladi Srbije, Predsedništvu i sedištu Republičke izborne komisije, a protest bi trebalo da bude završen ispred Doma Narodne skupštine.

Studenti su naveli i pravila ponašanja, među kojima je i zabrana nošenja predmeta koji mogu da izazovu povrede, da ne gađaju ili psuju policiju, da ne nasedaju na provokacije, da ne diraju "zid plača" s fotografijama kosovskih žrtava, da pomognu ako nekome pozli, da vode računa o saobraćaju i da budu ljubazni prema novinarima.

Protest mladih počeo je i u Nišu:

Pobedina, Dušanova, Bulevar pa nazad do Gradske kuće. #Niš #Protesti2017 pic.twitter.com/20wLhIowHx— LudaSesirdzika (@ProtivVremena) April 6, 2017

Ali i u Novom Sadu:

malo je hladno, ali ima nas :) #novisad #protivdiktature pic.twitter.com/G8HVRzLX0t— la_leggenda (@llgnd) April 6, 2017
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krenuo četvrti "Protest protiv diktature": Građani pozdravljaju demonstrante, kolona zatvorila Kraljice Marije (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 06.Apr.2017

Okupljanje uglavnom mladih građana nezadovoljnih pobedom Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima počelo je nešto posle 18 časova na Trgu Nikole Pašića u Beogradu. Protesti su najavljeni u više gradova širom Srbije...Pre početka skupa, predstavnici Udruženja nestalih i kidnapovanih na...

Nastavak na Vesti-online.com...

Protesti širom Srbije, u Beogradu trajali tri sata (FOTO, VIDEO)

Izvor: Beta, 06.Apr.2017

Četvrti "Protest protiv diktature" održan je u četvrtak uveče u više gradova Srbije, a u Beogradu, gde su se okupili pretežno mladi ljudi nezadovoljni pobedom Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima protestna šetnja trajala je više od tri sata.Na protestu nije bilo incidenata, uprkos blažim...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.