Ko će naslediti Uga Čaveza?

Izvor: RTS, 10.Mar.2013, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će naslediti Uga Čaveza?

Predsednički izbori u Venecueli biće održani 14. aprila. Nikolas Maduro položio zakletvu za vršioca dužnosti šefa države, na ceremoniji koju je opozicija bojkotovala. Opšti izbori će biti raspisani u narednih 30 dana.

Izbori za predsednik Venecuele biće održani 14. aprila, saopštila je izborna komisija. Posle smrti predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Venecuele Uga Čaveza, za vršioca dužnosti šefa države imenovan je Nikolas Maduro, koji je danas položio zakletvu, na ceremoniji koju je opozicija bojkotovala, tvrdeći da nije po ustavu.

Maduro će na izbore izaći kao kandidat vladajuće partije, dok će, kako se očekuje, lider opozicije Enrike Kapriles biti njegov protivkandidat.

Kapriles je u na izborima u oktobru izgubio od Čavesa, koji je, odlazeći na operaciju kancera na Kubu u decembru, odredio Madura za svog naslednika.

Takođe je najavljeno da će opšti izbori biti raspisani u narednih 30 dana.

Glavna venecuelanska opoziciona koalicija bojkotovala je polaganje zakletve, a njen lider Kapriles je izjavio da je postavljenje Madura neustavno i da bi, prema ustavu, predsednik Narodne skupštine trebalo da preuzme ulogu v.d. predsednika države.

Venecuelanski lider Čavez preminuo je 5. marta posle duge i teške bolesti, oficijelna sahrana obavljena je juče u Karakasu, a njegovo telo biće balsamovano i trajno izloženo u vojnom muzeju u Karakasu gde je Čaves 1992, kao vojni oficir, zarobljen posle neuspelog puča.

Zgrada će biti pretvorena u "muzej revolucije".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednički izbori u Venecueli 14. aprila: Ko će naslediti Uga Čavesa?

Izvor: S media, 10.Mar.2013

Izbori za predsednik Venecuele biće održani 14. aprila, saopštila je izborna komisija. Posle smrti predsednika Venecuele Uga Čavesa, za vršioca dužnosti šefa države imenovan je Nikolas Maduro, koji je juče položio zakletvu, na ceremoniji koju je opozicija bojkotovala, tvrdeći da nije po ustavu...Maduro...

Nastavak na S media...

Predsjednički izbori u Venecueli 14. aprila

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Mar.2013

KARAKAS - Predsjednički izbori u Venecueli biće održani 14. aprila, saopštila je Centralna izborna komisija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.