Janukovič: Ostajem predsednik i vrhovni komandant vojske

Izvor: Press, 11.Mar.2014, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janukovič: Ostajem predsednik i vrhovni komandant vojske

"Siguran sam da se vojnici neće povinovati naređenjima kriminalaca", rekao je Janukovič na konferenciji za novinare koju je održao u ruskom gradu Rostovu na Donu, u izložbenom centru "Vertol ekspo".

On je ocenio da su predsednički izbori koji su zakazani za 25. maj "apsolutno nelegitimni i nezakoniti", prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, gradovima u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Ukrajini patroliraju maskirani naoružani ljudi, a bezakonje je u porastu, navodi RT.

"Američki zakon ne dopušta da SAD pružaju finansijsku pomoć nelegitimnim vladama", zaključio je Janukovič.

Neki ruski mediji su krajem prošle nedelje objavili nepotvrđene glasine da je Janukovič doživeo srčani udar i da se oporavlja u jednoj moskovskoj bolnici.

Janukovič (63) se u petak, 28. februara, prvi put pojavio u javnosti posle svog opoziva sa mesta predsednika na konferenciji za novinare u Rostovu na Donu u Rusiji, na kojoj je istakao da je i dalje legitimni lider Ukrajine, za krizu u zemlji je optužio Zapad, a Rusiju pozvao da deluje.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Janukovič: Ostajem predsednik i vrhovni komandant vojske

Izvor: Politika, 11.Mar.2014

MOSKVA – Opozvani predsednik Ukrajine Viktor Janukovič se obratio javnosti, po drugi put u poslednjih desetak dana iz Rusije, poručivši da ostaje jedini legitimni predsednik i vrhovni komandant oružanih snaga Ukrajine...„Siguran sam da se vojnici neće povinovati naređenjima kriminalaca”,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.