Evo šta je američki ambasador poručio Vučiću nakon pobede na predsedničkim izborima

Izvor: BKTV News, 03.Apr.2017, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta je američki ambasador poručio Vučiću nakon pobede na predsedničkim izborima

Ambasador SAD Kajl Skat čestitao je Vučiću pobedu na predsedničkim izborima koju, kako je istakao, vidi kao opredeljenje birača za dosadašnju politiku i prosperitetnu budućnost Srbije.

Premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas u vladi Srbije sa ambasadorom SAD Kajlom Skatom, dan posle izbora na kojima je odneo ubedljivu pobedu u prvom krugu.

Američki ambasador >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je izrazio posebno zadovoljstvo što je izborni dan protekao bez većih nepravilnosti ili problema, što su posvedočili i timovi posmatrača koje je Ambasada SAD-a imala na nekoliko biračkih mesta u različitim delovima Srbije.

Skat je izrazio spremnost SAD da i dalje pružaju podršku i svaku vrstu pomoći Srbiji u reformama, posebno u oblasti vladavine prava i pravosudnog sistema, kao i na njenom evropskom putu.

Zahvaljujući na čestitkama, premijer Vučić je rekao da je rezultat predsedničkih izbora dobar za evropski put Srbije.

Izrazio je zadovoljstvo napretkom bilateralnih odnosa Srbije i SAD, uveren da će kao predsednik dati podsticaj i doprinos njihovom daljem razvoju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučić o Skot razmenili su i utisake o "postizbornom" danu, što je zabeleženo na video-snimku.

Ambasador Skat je, naime, rekao Vučiću da je "trebalo da uzme bar jedan dan slobodno".

Vučić mu je odgovorio da, međutim, ima obaveze i da danas ide u Mostar.

Reč je o regionalnom biznis-forumu, na kojem će se Vučić sresti sa šefovima država i premijerima zemalja regiona.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.