Bolivija: Morales osvojio 61% glasova

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2009, 03:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolivija: Morales osvojio 61% glasova

Na predsedničkim izborima u Boliviji, dosadašnji socijalistički predesdenik države Evo Morales, prema rezultatima anketa osvojio je najmanje 61 odsto glasova birača. Takav rezultat u prvom krugu donosi Moralesu pobedu u drugom predsedničkom mandatu.

Njegov glavni protivnik Manfred Rejes Vilja je osvojio 24 odsto glasova, prema istim izvorima.

Morales kako bi dobio novi mandat treba da osvoji 40 odsto glasova birača i 10 odsto više od svog najjačeg rivala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << preneo je Rojters.

Prema ranijim najavama, i Moralesova stranka Pokret prema socijalizmu ima najveće šanse za pobedu na parlamentarnim izborima, koji su takođe održani danas, s obzirom na razjedinjenost opozicije.

Ankete pokazuje da će Morales imati i kontrolu nad Kongresom što će mu olakšati sprovođenje reformi u državi.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.