Zelenski: Povratak Krima u Ukrajinu pitanje vremena, to je moja zemlja, a ne njihova

Izvor: Vostok.rs, 03.Avg.2021, 13:17

Zelenski: Povratak Krima u Ukrajinu pitanje vremena, to je moja zemlja, a ne njihova

"Krim nikada neće postati deo Rusije", rekao je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski na TV kanalu "Dom". Prema njegovim rečima, "Rusi nikada neće voleti Krim kao Ukrajinci". Takođe se prisetio svog detinjstva na Krimu - planinarenju, skakanju sa litice u more... "To je moja zemlja, to nije njihova zemlja. Oni neće biti tu, njihove generacije neće odrastati tu. I njihova deca nisu tu i neće ginuti za našu zemlju. To nikada neće biti ruska teritorija", rekao je Zelenski. "Stoga je povratak poluostrva u Ukrajinu pitanje vremena", zaključio je Zelenski, prenose RIA Novosti. Zelenski je više puta izjavljivao da vlasti u Kijevu čine sve da "vrate Krim". Radi toga je pokrenuta „Krimska platforma“, čiji je samit zakazan za 23. avgust. 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Rat" se nastavlja; "Nikad neće biti ruski"

Izvor: B92, 03.Avg.2021

Krim nikada neće postati deo Rusije, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski...Ubrzo je usledila i reakcija sa Krima..."To je moja zemlja, to nije njihova zemlja. Oni neće biti ovde, njihove generacije neće ovde odrastati, njihova deca neće biti tu, niti će umirati za našu zemlju....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.