Vulin oštro odgovorio Zagrebu: Licemerno ponašanje Hrvatske

Izvor: Blic, 26.Jul.2016, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin oštro odgovorio Zagrebu: Licemerno ponašanje Hrvatske

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je povodom protestne note Hrvatske da je rehabilitovati ustaškog vikara Alojzija Stepinca i govoriti o dobrim namerama prema Srbima licemerno koliko i polaganje venaca na grobove ubijene dece u Jasenovcu od onih koji se klanjaju ustašama u Blajburgu.

Povodom protestne note Hrvatske zbog „neprihvatljivih izjava" srpskih zvaničnika o poništenju presude kardinalu Alojziju Stepincu Vulin je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pisanoj izjavi ocenio da su Hrvatskoj daleko antifašisičke vrednosti.

- „Rehabilitacijom Stepinca, ali i protestima, jer Srbija ne ćuti na rehabilitaciju politike pokrštavanje i genocida, zvanična Hrvatska pokazuje da su joj antifašističke vrednosti daleko kao što su bile i u vreme Jadovna i Jasenovca - rekao je Vulin.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova uputilo je juče protestnu notu Srbiji zbog "neprihvatljivih izjava" srpskih zvaničnika o poništenju presude kardinalu Alojziju Stepincu, objavila je agencija Hina, pozivajući se na izvore iz tog ministarstva.

Zagrebački sud poništio je u petak presudu Stepincu kojom su ga bivše komunističke vlasti 1946. osudile na 16 godina zatvora zbog saradnje sa ustaškim režimom u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

I šef srpske diplomatije Ivica Dačić smatra da je sramotno da Hrvatska protestuje što Srbija kritikuje rehabilitaciju ratnog zločinca Stepinca, duhovnika ustaške fašističke NDH.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Licemerno ponašanje Hrvatske

Izvor: RTS, 26.Jul.2016

Povodom protestne note Hrvatske zbog „"neprihvatljivih izjava" srpskih zvaničnika o poništenju presude kardinalu Alojziju Stepincu, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je u pisanoj izjavi ocenio da Hrvatska pokazuje da su joj antifašističke vrednosti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.