Vučić sa Čen Bo o Kosovu i Metohiji i dijalogu u Briselu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2022, 11:02

Vučić sa Čen Bo o Kosovu i Metohiji i dijalogu u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naglasio da je zamolio ambasadorku Kine Čen Bo da se danas sastanu kako bi je upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji uoči sastanka u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije.

Vučić je rekao da Srbija ostaje posvećena dijalogu kao jedinom načinu za iznalaženje rešenja za pitanje Kosova i Metohije i da traži da Priština ispuni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ono što je dogovoreno, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

Devet godina im ne pada na pamet da formiraju Zajednicu srpskih opština. Očekujemo od EU i zapadnih partnera da utiču na Prištinu da ozbiljno i odgovorno ispune obaveze, kao što je Srbija to uradila, rekao je predsednik Vučić naglašavajući da Srbija neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

Ambasadorka Čen je istakla da Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da se zalaže za pronalaženje rešenja u okviru dijaloga, pod okriljem Rezolucije 1244.

Kina razume i podržava sve legitimne zahteve srpske strane, uključujući i one po pitanju zaštite legalnih prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, rekla je ambasadorka Čen.

Predsednik Vučić je istakao da će Kina uvek imati podršku Srbije suverenitetu i teritorijalnom integritetu zemlje.

Smatramo da je to jedina politika koja je u skladu sa međunarodno pravnim normama. Sve drugo izaziva probleme, nestabilnost i turbulencije u svetu, koje nikome nisu potrebne, istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen razgovarali su i o tekućim i planiranim srpsko-kineskim projektima.

Vučić je rekao da niko u Srbiji neće zaboraviti prijateljsku pomoć predsednika Sija za Železaru u Smederevu.

Predsednik Srbije je izrazio nadu da će za sve tekuće projekte biti poštovana dogovorena dinamika u realizaciji, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić pred odlazak u Brisel sa ambasadorkom Kine: Srbija neće priznati nezavisnost Kosova

Izvor: Danas, 17.Avg.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo danas pred odlazak u Brisel kako bi je upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji i tom prilikom istakao da "očekuje od EU i zapadnih partnera da utiču na Prištinu" kako bi ispunila svoje obaveze, saopšteno je...

Nastavak na Danas...

Predsednik Srbije sa kineskom ambasadorkom pred dijalog u Briselu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Avg.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, dan uoči nastavka dijaloga Srbije i Kosova u Briselu, da je o situaciji na Kosovu razgovarao sa Čen Bo, ambasadorkom Kine u Srbiji.   Kako je izjavio je Vučić, a navodi se u saopštenju emitovanom iz njegovog kabineta, razgovor sa predstavnicom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.