Vučić razgovarao sa Erdoganom o regionalnim i globalnim pitanjima

Izvor: Vostok.rs, 27.Feb.2021, 11:11

Vučić razgovarao sa Erdoganom o regionalnim i globalnim pitanjima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom o regionalnim i globalnim pitanjima. Vučić je, takođe, čestitao predsedniku Turske 67. rođendan i poželeo mu dobro zdravlje i uspeh u radu.
Dvojica sagovornika su u telefonskom razgovoru razmenila iskustva u borbi protiv virusa korona i ponovo istakla da je solidarnost među zemljama i narodima ključna za pobedu nad pandemijom. Oni su izrazili nadu da će se Srbija, Turska i čitav svet izboriti sa aktuelnim teškoćama i vratiti se uobičajenim društvenim i ekonomskim tokovima. Vučić je obavestio Erdogana o toku vakcinacije stanovništva u Srbiji, kao i o tome da Srbija nastavlja da pomaže svojim susedima u procesu imunizacije, a turski predsednik je primetio da Srbija i time pokazuje koliko su joj važni mir i saradnja na Zapadnom Balkanu. Sagovornici su konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou i da dve zemlje time daju svoj doprinos stabilnosti celog regiona. Razmatrajući srpsko-tursku ekonomsku saradnju, konstatovali su da u ovom trenutku na srpskom tržištu posluje oko hiljadu turskih kompanija i izrazili nadu da će se taj broj uvećavati. Vučić je rekao da veoma uvažava lični doprinos predsednika Erdogana dolasku investitora iz Turske u Srbiju. Vučić i Erdogan su razgovarali i o konkretnim zajedničkim projektima, izdvojivši po značaju projekte u oblasti infrastrukture, kakav je i auto-put između Beograda i Sarajeva. Dvojica državnika su izrazila nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da se sastanu i nastave svoj konstruktivni razgovor.
Pogledaj vesti o: Turska,   Coronavirus

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.