Izvor: RTS, 26.Feb.2021, 22:37

Vučić i Erdogan: Solidarnost među zemljama i narodima ključna za pobedu nad pandemijom

Odnosi Srbije i Turske su na najvišem nivou, a dve zemlje time daju svoj doprinos stabilnosti celog regiona, konstatovali su u telefonskom razgovoru predsednici dve zemlje, Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan.
Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Dvojica sagovornika su razmenili iskustva u borbi protiv koronavirusa i ponovo istakli da je solidarnost među zemljama i narodima ključna za pobedu nad pandemijom.
Izrazili su nadu da će se Srbija, Turska i čitav svet izboriti sa aktuelnim teškoćama i vratiti se uobičajenim društvenim i ekonomskim tokovima.
S tim u vezi, Vučić je obavestio Erdogana o toku vakcinacije stanovništva u Srbiji, kao i o tome da Srbija nastavlja da pomaže svojim susedima u procesu imunizacije.
Erdogan je rekao da Srbija i time pokazuje koliko su joj važni mir i saradnja na Zapadnom Balkanu.
"Odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou"Sagovornici su konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou i da dve zemlje time daju svoj doprinos stabilnosti celog regiona.
Razmatrajući srpsko-tursku ekonomsku saradnju, konstatovali su da u ovom trenutku na srpskom tržištu posluje oko hiljadu turskih kompanija i izrazili nadu da će se taj broj uvećavati.
Predsednik Vučić je rekao da veoma uvažava lični doprinos predsednika Erdogana dolasku investitora iz Turske u Srbiju.
Vučić i Erdogan su razgovarali o konkretnim zajedničkim projektima, izdvojivši po značaju projekte u oblasti infrastrukture, kakav je i auto-put između Beograda i Sarajeva.
Dvojica zvaničnika su razmotrili i čitav spektar regionalnih i globalnih pitanja i izrazili nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da se sastanu i nastave svoj konstruktivni razgovor.
Tokom sastanka, Vučić je Erdoganu čestitao 67. rođendan i poželeo mu dobro zdravlje i uspeh u radu, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VUČIĆ HITNO POZVAO ERGDOGANA: Predsednik Srbije razgovor započeo čestitkom, a za to je imao jedan specijalan razlog

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021

Predsednik Aleksandar Vučić pozvao je u kasne sate predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana..Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je večeras predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu 67. rođendan i poželeo mu dobro zdravlje i uspeh u radu...Dvojica sagovornika su u telefonskom razgovoru...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.