Vučić: Još puno pred nama, učimo od Nemačke

Izvor: Blic, 03.Feb.2016, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Još puno pred nama, učimo od Nemačke

Za Srbiju je najznačajnije da uredi tržište rada i tržište obrazovanja, jer samo oni koji napreduju i uče imaju šansu za uspeh, a za to nemamo mogućnost bez pomoći Nemačke, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je na prvoj sesiji dijaloga u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje, konstatovao da Srbija mora još mnogo toga da uradi, pre svega u oblasti vladavine prava, efikasnosti pravosuđa, kao i transparentnosti javnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nabavki.

Ipak, kako je istakao, za Srbiju najveći problem predstavlja uređenje tržizsta rada i tržista obrazovanja.

"Na te dve stvari moramo da radimo istovremeno u narednom periodu, a za koje nemamo ni dovoljno znanja ni mogućnosti bez nemačke podrške i pomoći, ne toliko u novcu, koliko u saznanjima koje treba da nam prenesu", rekao je Vučić.

On je dodao da je naša zemlja zainteresvoana da uči od 162 predstavnika Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, koliko ih se nalazi u Srbiji.

"I bilo bi dobro kada bismo s tim mogli da nastavimo u većem obimu, jer samo oni koji napreduju i uče imaju šansu za uspeh", zaključio je Vučić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Još puno posla pred nama, učimo od Nemačke

Izvor: Blic, 03.Feb.2016

Za Srbiju je najznačajnije da uredi tržište rada i tržište obrazovanja, jer samo oni koji napreduju i uče imaju šansu za uspeh, a za to nemamo mogućnost bez pomoći Nemačke, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić...Vučić je na prvoj sesiji dijaloga u okviru Nemačko-srpske inicijative...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.