Vučić: Dobili smo uveravanja da Amerika NIJE ZNALA da su srpski državljani bili u kampu

Izvor: Blic, 21.Feb.2016, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Dobili smo uveravanja da Amerika NIJE ZNALA da su srpski državljani bili u kampu

Premijer Aleksandar Vučić kaže da je imao višše razgovora sa američkim zvaničnicima i sa ambasadorom SAD u Beogradu Kajlom Skotom o nastradalim srpskim građanima u Libiji.

Srbija je, kako premijer kaže za RTS, dobila uveravanja da američka strana nikako nije mogla da zna da se dvoje držžavljana Srbije nalaze na prostoru koji je bio bombardovan.

"Mi smo višše puta uz pomoć CIA i njihove saradnje sa FBI otkrivali lokacije gde su se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Libiji nalazili našši ljudi. Međutim, izgleda da su oni u poslednjem trenutku promenili mesto gde su ih držžali. Nekoliko kilometara je u pitanju i to je ono uššta nas uveravaju američki zvaničnici", rekao je Vučić u Londonu.

Kako je rekao, sve ššto se sazna dobro je da se sazna, ali navodi da mu je tešško da učestvuje "u raznim sumanutim teorijama, bolesnim teorijama zavere".

"Posebno zato ššto vidite da ti ljudi koji u tome učestvuju, da im nije ni žžao ni krivo ni tešško zbog smrti ovih ljudi, već im to služži za njihova privatna partijska i politička potkusurivanja. To užžasno lošše govori bšaš o tim ljudima, a ne o svemu ššto se dogodilo", istakao je Vučić.

Služžbenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u američkom bombardovanju uporiššta Islamske države u gradu Sabrata u Libiji.

Stanković i Stepić oteti su u libijskom gradu Sabrata u novembru 2015. godine, iz kolone vozila u kojoj je bio ambasador Srbije Oliver Potežžica.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.