Usaglašeno sve osim ko će kontrolisati granicu sa Rusijom

Izvor: 011vodič.com, 12.Feb.2015, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usaglašeno sve osim ko će kontrolisati granicu sa Rusijom

UČESNICI pregovora u Minsku – „normandijska četvorka” koju čine Vladimir Putinm Angela Merkel, Fransoa Oland i Petar Porošenko – usaglasila je sva pitanjapovodom konflikta u Donbasu, osim konrole granice sa Rusijom koju kontrolišu samoproglašene Donjecka i Luganska Republika.
Ovo je noćas objavila kijevska televizija „112 Ukrajina” koja se pozvala na svoj „izvor blizak pregovorima”.
Isti izvor je >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << otkrio: da se za vreme pregovora o granici čuo i predlog da taj njen deo bude pod kontrolom ukrajinske pogranične službe, a da ona za njeno obezbeđivanje angažuje saradnike sa teritorije te dve republike.
Da bi moglo zapeti upravo oko granice – juče je upozorio šef ruske diplomatije, Sergej Lavrov, naglasivši da će na prepuštanje kontrole Kijevu teško pristati DNR i LNR.
Portparol ukrajinske diplomatije Jevgenij Perebijnis je same pregovore nazvao „teškim”, ali je naglasio da „postoji nada na uspeh”.
Šef nemačke diplomatije, Frank Valter Štajnmajer bio je jednako kratak: „Pregovori nisu laki, ali se nastavljaju”.
The post Usaglašeno sve osim ko će kontrolisati granicu sa Rusijom appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.