Ugljanin traži nastavak međunarodne konferencije o bivšoj Jugoslaviji

Izvor: Blic, 02.Jun.2017, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin traži nastavak međunarodne konferencije o bivšoj Jugoslaviji

Bošnjačko nacionalno veće saopštilo je danas da je iniciralo nastavak Međunarodne konferencije o bivšoj Jugoslaviji, kako bi se rešila pitanja Bošnjaka.

Predsednik BNV Sulejman Ugljanin rekao je na konferenciji za novinare da je inicijativa upućena Generalnom sekretaru UN, predsedniku Evropske komisije i zemljama domaćinima Međunarodne konferencije, odnosno vladama Holandije, Velike Britanije, Švajcarske i Državnom sekretaru Sjedinjenih Američkih Država.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Ugljanin veruje da bi nastavak konferencije rešio, kako je naveo, mnoga sporna pitanja i postojeće probleme Bošnjaka, kao i da bi se stvorili uslovi za pravedan i trajan mir, sigurnost i saradnju na Balkanu.

Predsednik BNV i lider Stranke demokratske akcije Sandžaka, koja učestvuje u vlasti u Novom Pazaru, tvrdi da Bošnjaci u Srbiji imaju, kako kaže, mnogo problema i mnogo nerešenih pitanja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

BNV traži nastavak Međunarodne mirovne konferencije

Izvor: SandzakPress.net, 02.Jun.2017

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Sulejman Ugljanin zatražio je danas nastavak Međunarodne mirovne konferencije o bivšoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji (SFRJ). On je na konferenciji za novinare rekao da je “zbog brojnih neriješenih pitanja, krize na Balkanu,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.