Turska poručila generalnom konzulu Izraela da se vrati u Izrael „na određeno vreme“

Izvor: Vostok.rs, 16.Maj.2018, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska poručila generalnom konzulu Izraela da se vrati u Izrael „na određeno vreme“

Ministarstvo spoljnih poslova Turske poručilo je generalnom konzulu Izraela u Istanbulu da se vrati u Izrael „na određeno vreme“, objavila je turska državna agencija „Anadolija“.

Rojters navodi da je ta odluka usledila nakon što su izraelske snage ubile više od 60 Palestinaca tokom protesta u pograničnom području sa Pojasom Gaze.

Navodi se da zvaničnici Ministarstva nisu bili dostupni za komentar vesti „Anadolije“.

Podseća se da je Ministarstvo spoljnih poslova Turske juče uputilo sličan poziv ambasadoru Izraela u Ankari, kao i da je Turska glasno kritikovala nasilje u Gazi i otvaranje Ambasade SAD u Jerusalimu.

Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Diplomatska kriza eskalirala, Turska javno uvredila ambasadora Izraela (VIDEO)

Izvor: Beta, 16.Maj.2018

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova naredilo je ambasadoru Izraela u Ankari da napusti Tursku na izvesno vreme nakon što su izraelske snage u ponedeljak ubile skoro 60 Palestinaca u pojasu Gaze.Napuštajući Tursku, ambasador Eitan Naeh podvrgnut je strogoj bezbednoj proveri i to u prisustvu medija,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.