TS: Crveni kartoni, obeležje nove revolucije?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2015, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TS: Crveni kartoni, obeležje nove revolucije?

Treća Srbija saopštila je danas, povodom jučerašnjeg protesta ispred Gradske kuće u Novom Sadu, zbog otpuštanja 19 radnika JP Informatika, i današnjeg protesta ispred NBS i Vlade Srbije u Beogradu, kada su protestovali ljudi koji su uzeli kredite u švajcarskim francima, da su dva na prvi pogled nepovezana skupa imala jedno zajedničko obeležje, a to je crveni karton na kome je ispisan tekst "Izvod iz manifesta običnog čoveka".

Treća Srbija je u saopštenju za javnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podsetila da mesecima unazad upozorava javnost u našoj zemlji kako "pojedine strukture pripremaju opštu destabilizaciju Srbije, sa ciljem lakog preuzimanja vlasti i potpune promene spoljnopolitičke orjentacije zemlje".

"Da li je crveni karton obeležje nove revolucije koja nam se sprema", pita se Treća Srbija.

U ovoj stranci ističu da su posebno ukazivali na rad organizacije CANVAS i njenog lidera Srđe Popovića, i podsećaju da je ova organizacija je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima označena kao teroristička zato što su, kako kažu, njeni članovi učestvovali u organizovanju uličnih nemira i pokušaja destabilizacije tih zemalja.

"Ono što je osobeno za sve revolucije koje je izazivao CANVAS je to da su imale neko obeležje pod kojim su se regrutovali aktivisti. U Srbiji 2000. je to bio simbol stisnute pesnice, u Gruziji 2003. simbol je bila ruža, u Ukrajini 2004. narandžasta boja, i tako redom", navodi Treća Srbija u saopštenju.

U ovoj stranci napominju da ćemo odgovor na pitanje da li je crveni karton obeležje nove revolucije koja nam se sprema dobiti vrlo brzo, te da će Treća Srbija nastaviti da insistira da se politika vodi kroz institucije i da nam nikakvi ulični nemiri nisu potrebni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.