Šojgu donosi Pancir: Ministar odbrane Ruske federacije u ponedeljak će doputovati u zvaničnu posetu Beogradu

Izvor: Večernje novosti, 13.Feb.2020, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu donosi "Pancir": Ministar odbrane Ruske federacije u ponedeljak će doputovati u zvaničnu posetu Beogradu

Dolazi istinski prijatelj Srbije, koji dobro razume kakva je naša pozicija, rekao je Vučić MINISTAR odbrane Rusije Sergej Šojgu dolazi u Beograd 17. februara, a sa njim bi, prema informacijama "Novosti", mogao da stigne i prvi deo isporuke od naručenih šest sistema za protivvazdušnu odbranu "pancir S1". Sporazum za jednu bateriju "pancira" zaključen je prošle godine, a ruski mediji su pisali da je rok za prvi segment isporuke druga polovina februara. Ova isporuka mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << bi da bude dobar povod za prvu posetu generala Šojgua nekoj zemlji, otkad je izabran za prvog čoveka ministarstva odbrane Ruske Federacije. Šojgu će, kako "Novosti" saznaju, u Srbiji dobiti i počasni doktorat Univerziteta odbrane zbog doprinosa u razvoju saradnje dveju zemalja u toj oblasti. Predsednik Aleksandar Vučić, koji se juče sastao sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom, najavljujući posetu, za Sputnjik je rekao da je Šojgu jedan od istinskih i iskonskih prijatelja Srbije, koji dobro razume njenu poziciju i da će u Beograd "doneti nešto novo", ali da će ostaviti ruskom ministru da o tome sam govori: - Šojgu retko govori, posebno ne govori dugo, ali fantastično razume sve i on je čovek koji mi je rekao: "Dobro je da si oko ovog oružja napravio kako treba, time je Srbija nešto sigurnija". Naravno, on zna koliko smo mi mali, slabi, nejaki u odnosu na Rusiju, ali kada vam to kaže jedan Sergej Šojgu, to nama mnogo znači.Beograd će ugostiti Šojgua i Lavrova Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je da dolazi čovek koji Srbiju dobro razume, iskreno voli, koji je uvek izlazio u susret svakom našem zahtevu, koji nam je pomogao bezbroj puta i koji je uvek tu za nas. PROČITAJTE JOŠ: Vulin odgovorio crnogorskom ministru: Bošković bez imalo stida vređa sve zrtve nacizma Pored "pancira", Srbija čeka i isporuku ukupno 30 tenkova T-72, koji su deo vojnotehničkog sporazuma postignutog između Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina. Tokom 2019. isporučena su oklopno-izviđačka vozila BRDM 2 MS, kao i jurišni borbeni helikopteri Mi-35 koji važe za sam vrh borbene avio-tehnologije. LAVROV NA GODIŠNjICU BOMBARDOVANjA UBRZO posle Šojgua, u Beograd dolazi još jedan visoki ruski zvaničnik. Šef diplomatije Sergej Lavrov posetiće Srbiju 24. marta, na dan kada se obeležava 21. godišnjica bombardovanja. Njegova poseta mogla bi da bude i prilika da se obavi zvanična primopredaja stranice Miroslavljevog jevanđelja, koja se čuva u Sankt Peterburgu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šojgu donosi "Pancir" Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2020

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu dolazi u Beograd 17. februara, a sa njim bi mogao da stigne i prvi deo isporuke od naručenih šest sistema za protivvazdušnu odbranu "pancir C1", pišu Večernje novosti...List prenosi da je sporazum za jednu bateriju "pancira" zaključen prošle godine, a da su...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.