Savet bezbednosti UN danas o Kosovu

Izvor: Blic, 27.Maj.2014, 02:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet bezbednosti UN danas o Kosovu

Savet bezbednosti UN razmotriće danas u Njujorku situaciju na Kosovu na sednici na kojoj učestvuje i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Sednici koja treba da počne u 21 čas po srednjoevropskom vremenu, prisustvuje i predsednica Kosova Atifete Jahjaga.

Savet bezbednosti UN razmotriće najnoviji izveštaj generalnog sekretara UN >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ban Ki Muna u kojem je naveo da ostaje još nekoliko izazova u primeni Briselskog sporazuma koji su postigli Beograd i Priština u aprilu 2013, posebno kada se radi o uspostavljanju Zajednice srpskih opština (ZSO) na severu Kosova.

"Ohrabrujem obe strane da nastave sa punom primenom, u dobroj veri, prošlogodišnjih sporazuma i da pristupe uspostavljanju ZSO u duhu otvorenosti i dobre volje", naveo je Ban Ki-mun u izveštaju za period od 21. januara do 15. aprila 2014.

Uz izveštaj generalnog sekretara UN, objavljen je i izveštaj visoke predstavnice EU za spoljne poslove i bezbednost Ketrin Ešton o aktivnostima misije Euleks.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savjet bezbjednosti UN o Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Maj.2014

Savjet bezbjednosti UN razmotriće u utorak u Njujorku situaciju na Kosovu na sjednici na kojoj učestvuje i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.   Sjednici, koja treba da počne u 21 sat po srednjoevropskom vremenu, prisustvuje i predsjednica Kosova Atifete Jahjaga.   Savjet bezbjednosti UN razmotriće...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

NIKOLIĆ U NJUJORKU: Savet bezbednosti UN večeras o Kosovu

Izvor: Kurir, 27.Maj.2014

Predsednik Srbije će od generalnog sekretara tražiti i da se organizuje donatorska konferencija za saniranje posledica katastrofalnih poplava u našoj zemlji..BEOGRAD - Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće danas sednicu na kojoj će biti razmatran najnoviji izveštaj generalnog sekretara...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.