Ružić: Dačić nije tražio hitan sastanak sa Vučićem zbog izbora i koalicija

Izvor: Blic, 24.Dec.2015, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Dačić nije tražio hitan sastanak sa Vučićem zbog izbora i koalicija

Potpredsednik i poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić izjavio je da socijalisti žele da definišu buduće orjentire saradnje sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i da je zbog toga lider SPS-a Ivica Dačić tražio hitan sastanak sa premijerom i liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem.

Ružić je negirao da insistiranje na hitnom sastanku sa Vučićem ima bilo kakve veze sa eventualnim raspisivanjem parlamentarnih izbora i formiranjem budućih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koalicija.

- SPS kao državotvorna stranka koja nosi odgovornost za građanke i građane, i kao druga politička snaga po snazi, želi da definiše orijentire buduće saradnje sa Srpskom naprednom strankom na polju reformskih procesa i očuvanja političke stabilnosti i evropskih vrednosti - izjavio je Ružić za dnevni list "Danas".

Na pitanje da prokometariše to što im naprednjaci zameraju da nisu dovoljno glasni u odbrani premijerovih stavova, Ružić je kazao da je poslanička grupa SPS u parlamentu vrlo aktivna u afirmisanju politike Vlade, obrazlaganju zakonskih predloga i argumentovanoj raspravi o svim pitanjima od značaja za državu.

On je ocenio i da je SPS najkorektniji koalicioni partner na političkom nebu Srbije.

- Što se tiče odnosa sa Vučićem, nemam ga iz prostog razloga što je koaliciona komunikacija prevashodno na nivou predsednika dve stranke - rekao je Ružić, kometarišući odnos sa premijerom koga je kritikovao u nekoliko navrata što je izazvalo tenzije u odnosima naprednjaka i socijalista.

Na pitanje kako će zaustaviti osipanje članstva kada im Vulin i SNS svakodnevno otimaju kadrove, Ružić je rekao da je članstvo SPS stabilnije nego ikada i da svakim danom dobija na brojnosti.

- Bilo bi opasno kada bi bilo ko otimao kadrove protivno volji tih individua. Smatram da ovde zaista nije reč o tome, da je to daleko od epidemije, ali i da te moralne gromade i svemirski stručnjaci svakako tim potezom pokazuju kakvi su u stvari kadrovi - rekao je Ružić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ružić: Sastanak sa Vučićem nije zbog izbora

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Dec.2015

Potpredsednik i poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić izjavio je da socijalisti žele da definišu buduće orjentire saradnje sa Srpskom naprednom strankom i da je zbog toga lider SPS-a Ivica Dačić tražio hitan sastanak sa premijerom i liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem...Ružić...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Branko Ružić: SPS najkorektniji koalicioni partner na političkom nebu Srbije

Izvor: Beta, 24.Dec.2015

Potpredsednik i poslanik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je da socijalisti žele da definišu buduće orjentire saradnje sa Srpskom naprednom strankom i da je zbog toga lider SPS-a Ivica Dačić tražio hitan sastanak sa premijerom i liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem.Ružić...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.