Rupel: Što pre da stupi na snagu Prelazni sporazum

Izvor: Blic, 08.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rupel: Što pre da stupi na snagu Prelazni sporazum

Šef slovenačke diplomatije Dimitrij Rupel izjavio je da se njegova zemlja zalaže da Evropska Unija što pre počne primenu Prelaznog sporazuma o trgovini sa Srbijom.



"To je od strateškog značaja za EU, a predstavljalo bi ozbiljnu i konkretnu podršku proevropskim snagama u Srbiji", rekao je Rupel za današnji novosadski "Dnevnik".

"Apelovaću na moje kolege da, ako želimo da naša politika prema Srbiji bude uspešna, moramo da aktiviramo Prelazni sporazum, a tako će i Mladićevo hapšenje i izručenje biti bliže, što se nadam da će shvatiti svi", kazao je Rupel.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rupel za prelazni sporazum

Izvor: B92, 08.Sep.2008

Novi Sad -- EU, ako želi uspeh politike prema Srbiji, treba da donese odluku o stupanju na snagu prelaznog sporazuma, izjavio je Dimitrij Rupel... Šef slovenačke diplomatije Dimitrij Rupel je, u intervjuu za novosadski Dnevnik, rekao da je iskustvo njegove zemlje u vreme predsedavanja EU pokazalo...

Nastavak na B92...

Prelazni sporazum iduće sedmice?

Izvor: RTV Pink, 08.Sep.2008

Slovenija za stupanje na snagu sporazuma sa Rusijom. . . Slovenija smatra da Evropska unija, ako želi uspeh svoje politike prema Srbiji, treba da sledećeg ponedeljka donese odluku o stupanju prelaznog sporazuma na snagu. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.