RON POL: Vojni budžet razara američku ekonomiju i vodi novim ratovima

Izvor: 011vodič.com, 19.Maj.2015, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RON POL: Vojni budžet razara američku ekonomiju i vodi novim ratovima

VOJNI budžet SAD za 2016. godinu ne samo da garantuje uvlačenje Sjedinjenih Država u još više ratova i vojnih intervencija u inostranstvu nego će predstavljati i moćan udar po ekonomiji naše zemlje – upozorio je poznati američki političar Ron Pol, otac predsedničkog kandidata senatora Renda Pola.
Istovremeno je istakao da je republikanska većina u Predstavničkom domu lukavim manevrom zaobišla ograničenje na rast vojnih rashoda uvedeno 2011. godine i samo usporila njihov rast.
>> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << /> „Međutim, i usporeni tempo rasta je nedovoljan kada je potrebno održavati imperiju po celom svetu” – naglasio je Pol.
On je, pozivajući se na podatke Katonovog instituta, naveo da su vojni rashodi za vreme vladavine Džordža Buša-mlađeg bili, u proseku, 601 milijarda dolara godišnje, a da su pod vlašću Baraka Obame dostigli (u proseku) 687 milijardi $.
Pol je odluku predsednika SAD o upućivanju u Ukrajinu vojnih instruktura nazvao „nerazumnom” i optužio Kongres SAD da želi još veće uplitanje u unutrašnje stvari Ukrajine.
„U plan vojnih rashoda uključeno je i 300 miliona dolara za neposredno naoružavanje ukrajinske vlade, uprkos tome što vlasti Ukrajine prete novim napadima na otcepljene regione na istoku zemlje. Ovo se čini iako je budžet SAD za sledeću finansijsku godinu vodi razaranju naše ekonomije, a izazvaće i nova negodovanja zbog američkog intervencionizma u svetu. To je recept za katastrofu” – zaključio je Pol.
#fakti
The post RON POL: Vojni budžet razara američku ekonomiju i vodi novim ratovima appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.