RIK: Proglašena izborna lista Sergej Trifunović Pokret slobodnih građana

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jun.2020, 11:53

RIK: Proglašena izborna lista 'Sergej Trifunović Pokret slobodnih građana'

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas većinom glasova izbornu listu Grupe građana "Sergej Trifunović Pokret slobodnih građana" za parlamentarne izbore koji će biti održani 21. juna.

Utvrđeno je da je od 14.017 potpisa podrške koji su predati RIK-u u četvrtak, 12.719 potpisa podrške pravno valjano, čime su se stekli uslovi za proglašenje izborne liste.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Izborna lista GG "Sergej Trifunović Pokret slobodnih građana" ima 158 kandidata za narodne poslanike.

Kako je najavljeno, očekuje se da u toku dana bude predato još nekoliko izbornih lista.

Rok za podnošenje izbornih lista za učešće na izborima 21. juna ističe u ponoć.

Na sednici RIK-a je rečeno i da će Republički zavod za statistiku obaveštavati RIK o podacima o izlaznosti birača na dan izbora na osnovu reprezentativnog uzorka iz 93 opštine, odnosno 378 biračkih mesta.

Novina u odnosu na prethodne izbore je u tome što će birački odbori dostavljati podatke radnim telima samo preko veb aplikacije.

Kako je rečeno na sednici RIK-a izlaznost na izborima će se pratiti u pet vremenskih tačaka, u 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 i 18.00 sati, odnosno uvedeno je praćenje izlaznosti u dve vremenske tačke više u odnosu na ranije održavane izbore – u 12.00 i u 16.00 sati.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Potvrđena izborna lista "Sergej Trifunović Pokret slobodnih građana"

Izvor: Radio 021, 05.Jun.2020

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas većinom glasova izbornu listu Grupe građana "Sergej Trifunović Pokret slobodnih građana" za parlamentarne izbore koji će biti održani 21. juna...Utvrđeno je da je od 14.017 potpisa podrške koji su predati RIK-u u četvrtak, 12.719 potpisa...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.