Izvor: Radio 021, 05.Jun.2020, 18:05

Potvrđena izborna lista "Sergej Trifunović Pokret slobodnih građana"

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas većinom glasova izbornu listu Grupe građana "Sergej Trifunović Pokret slobodnih građana" za parlamentarne izbore koji će biti održani 21. juna.

Utvrđeno je da je od 14.017 potpisa podrške koji su predati RIK-u u četvrtak, 12.719 potpisa podrške pravno valjano, čime su se stekli uslovi za proglašenje izborne liste.

Izborna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lista GG "Sergej Trifunović Pokret slobodnih građana" ima 158 kandidata za narodne poslanike. Kako je najavljeno, očekuje se da u toku dana bude predato još nekoliko izbornih lista.

Predstavnici Pokreta slobodnih građana (PSG) predali su 14.017 potpisa podrške listi od 158 kandidata za poslanike. Funkcioner PSG Pavle Grbović je rekao novinarima da će se PSG starati da u Skupštinu Srbije "unese pristojnost" i zastupaće sve građane: "one koji su dali potpis, one koji će glasati za njih i one koji odluče da bojkotuju izbore".

"Vratićemo u skupštinsku proceduru usvajanje 'Aleksinog zakona' da teško obolela deca mogu da se leče u inostranstvu, i izmenu Poslovnika koji sada omogućuje poslanicima da se pozovu na poslanicki imunitet kada vrše krivična dela", kazao je Grbović.

Grbović je naglasio da PSG "ni pod kojim uslovima" neće sarađivati sa sada vladajućom Srpskom naprednom strankom.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

ONI SU UŠLI U IZBORNU TRKU: U Skupštinu ulaze SNS, SPS, Sergej, Šapić i radikali

Izvor: Kurir, 05.Jun.2020

Izborna ponuda: Građani će 21. juna moći da biraju između najmanje 14 izbornih lista koje je dosad proglasila Republička izborna komisija

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.