Pupovac: Zašto se predsednica Hrvatske nije ogradila od Ubij Srbina

Izvor: Blic, 21.Avg.2015, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Zašto se predsednica Hrvatske nije ogradila od "Ubij Srbina"

Predsednik Srpskog nacionalnog veća (SNV) Milorad Pupovac izjavio je da bi se odrekao izjave srpskog predsednika Tomislava Nikolića da "Hrvatska slavi državu koju je osnovao Ante Pavelić", da se hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović ogradila od uzvika "Za dom spremni" i "Ubij Srbina".

Pupovac je gostujući hrvatskoj na N1 TV podsetio da je više puta do sada ponovio da se ne slaže sa nekim izjavama srpskog predsednika i ministra Aleksandra Vulina, posebno onih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje, kako je rekao, ne doprinose boljem razumevanju problematike.

Pupovac je, međutim, konstatovao da je najuticajnija opoziciona Hrvatska demokratska zajednica vratila stanje u Hrvatskoj na period 2009. godine.

- Službena upotreba jezika i pisma u javnim prostorima se ograničava samo ako to neko zatraži kao privatna osoba. Od onoga što je regulirano ustavnim zakonom i zakonom o jeziku i pismo, od toga nema ni traga - rekao je Pupovac istakavši da je HDZ srpsku zajednicu u Hrvatskoj uzeo kao svoju "predizbornu kampanjsku kartu".

Ako se, kako je rekao, poštovanje vukovarskih žrtava svodi samo na antisrpske stavove, onda to nije nešto što može biti osnova za stavove.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pupovac: Predsednica se nije ogradila od "ubij Srbina"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2015

Predsednik Srpskog nacionalnog veća (SNV) Milorad Pupovac izjavio je da bi se odrekao izjave srpskog predsednika Tomislava Nikolića da "Hrvatska slavi državu koju je osnovao Ante Pavelić", da se hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović ogradila od uzvika "Za dom spremni" i "Ubij Srbina"...Pupovac...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kitarović: Izjave Pupovca ne doprinose pomirenju

Izvor: B92, 21.Avg.2015

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović odgovorila je na svom fejsbuk profilu predsedniku Srpskog narodnog veća Miloradu Pupovcu...Kitarovićeva je istakla da je izjava Pupovca, koji je naveo da bi se ogradio od izjava Tomislava Nikolića kada bi se ona ogradila od uzvikivanja “Ubij Srbina“,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.