Povodom 100 dana Vlade omladina DS izrazila nezadovoljstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2016, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povodom 100 dana Vlade omladina DS izrazila nezadovoljstvo

mladinska organizacija Demokratske stranke (DS) u Beogradu je danas u Knez Mihajlovoj ulici povodom 100 dana rada Vlade Srbije izrazila nezadovoljstvo stanjem u zemlji i ukazala da mladi žele da Srbija bude "kulturna i uspešna".

Potpredsednik Beogradske Demokratske omladine Velibor Pavlović rekao je Agenciji Beta da su pogrešne stvari prioritet vlasti Srbije i da je bitnije dati novac za lečenje obolele dece i za mlade talente, nego za kićenje Beograda tri meseca pred Novu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godinu.

"Beograd je iz budžeta odvojio 150 miliona dinara za novogodišnje osvetljenje, dok se za mlade talente godišnje izdvoji samo 16 miliona dinara. Beograd jeste metropola, koja sa Njujorkom i ostalim metropolama u svetu treba da se takmiči ne u osvetljenju, već po mladim talentima. Treba da nam budu prioritet deca i mladi", rekao je Pavlović.

Pavlović je istakao da "mladi ljudi žele drugačiju Srbiju - uspešnu i kulturnu", a kako smatra, takva Srbija je "surovo ućutkivana poslednje četiri godine".

"Građani Srbije se svaki dan zadužuju sa šest miliona evra, a svake godine Srbiju napusti 60.000 građana - pretežno mladih i obrazovanih ljudi, pri čemu se obolela deca leče SMS porukama", rekao je on.

Okupljeni su držali transparente "Kako živeti?", "Svakog dana Srbija se zaduži za 5.878.000 evra", "Novogodišnje osvetljenje od novembra, a decu lečimo SMS porukama".

Na lecima koje su delili građanima piše da se DS zalaže za zapošljavanje mladih, za nčanu pomoć talentovanima, za angažovanje mladih u gradu, kao i da građani znaju šta plaćaju kroz Infostan, da umesto nezakonitog rušenja u beogradskoj četvrti Savamala Srbija postane pravna država...

"Naša politika je umesto 'Tišina tamo!', dijalog i sloboda govora", piše se na lecima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.