Petković: Hoti pretnjama neće primorati Beograd na ustupke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2020, 18:14

Petković: Hoti pretnjama neće primorati Beograd na ustupke

"Pretnja ponovnim uvođenjem anticivilizacijskih taksi na Kosovu i Metohiji na robu iz centralne Srbije i drugim agresivnim aktima, za koje Priština koristi eufemizam "reciprocitet", u suštoj je suprotnosti sa duhom koji je potreban dijalogu", izjavio je  direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"Kao i pokušaj udarca dogovorima iz Vašingtona o ekonomskoj normalizaciji, budući da koncept mini-šengena podrazumeva dogovorena pravila, a ne jednostrane poteze", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istakao je Petković.

Neka premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti ne misli da će pretnjama primorati Beograd na ustupke i neka ne živi u iluziji da se njegovih pretnji iko plaši, poručio je Petković.

"Svojim ekstremističkim stavovima Hoti može naneti štetu samo sebi, ali i sopstvenim sugrađanima i stabilnosti regiona, što mi najmanje želimo. Očekujem da međunarodna zajednice oštro ukori Prištinu zbog najnovije serije provokacija i jezika pretnji i mržnje kojima se potkopava dijalog".

Dijalog Beograda i Prištine, navodi Petković, može uroditi plodom i doneti konkretna rešenja samo uz postojanje obostrane spremnosti na kompromis, saopštila je Kancelarija .

Beograd će nastaviti da dosledno ostavlja prostor za postizanje dogovora koji će svim građanima na KiM stvoriti uslove za bolji i sigurniji život, ali tu vrstu volje i ozbiljnosti konačno moraju da pokažu i albanski politički predstavnici u Prištini, poručuje direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.