Izvor: Akter, 01.Okt.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland: Treba isključivo gađati džihadiste u Siriji

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je većeras u Parizu, uoći sastanka s ruskim kolegom Vladimirom Putinom čija zemlja bombarduje položaje Islamske države u Siriji, da vazdušni napadi u Siriji treba samo da imaju za mete džihadiste i nikoga više

"Neophodno je da pronađemo rešenje za političku tranziciju u Siriji, koja ne može da >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << se dogodi dok je sirijski predsednik Bašar el Asad na vlasti. Sirijski režim mora pod hitno da obustavi gnusno bombarodavanje svojih civila a vazdušni napadi treba da imaju za mete samo džihadiste", rekao je Oland novinarima.

Putin i Oland razgovarće sutra u Parizu o Siriji, pre samita o mirovnom procesu na istoku Ukrajine.

Rusija i Francuska, koje se zalažu za borbu protiv Islamske države u Siriji, imaju oprečne stavove o Asadu. Francuska smatra da Asad treba da ode s vlasti, dok Rusija ocenjuje da je Asad legitmno izabran i da je moguće pregovarati s njim o političkoj tranziciji.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.