Nikolić:Očekujem da počnu pregovori

Izvor: B92, 28.Jun.2013, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić:Očekujem da počnu pregovori

Kruševac, Beograd -- Predsednik Nikolić izrazio je u Kruševcu, gde je položio venac kosovskim junacima, očekivanje da će Srbija vrlo brzo početi pregovore o članstvu u EU.

"Popodne ili predveče očekujem da ćemo znati tačno šta piše, šta je ko tražio i šta je ko zahtevao", rekao je Nikolić novinarima u Kruševcu gde je položio venac na spomenik kosovskim junacima.

Nikolić je rekao da ostaje pri tome da Srbija treba da nastavi da radi, a ne da čeka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << milostinju, i da je američki ambasador Majkl Kirbi bio u pravu da prvog jula treba da počnemo pregovore.

"Očekujem da jednog dana budemo u EU, da vrlo brzo počnemo pregovore i da nastavimo da sprovodimo reforme, a ko je zadovoljan, zadovoljan je, a ko nije - nije, treba 27 članica zadovoljiti", rekao je Nikolić.

Pedsednik Tomislav Nikolić položio je danas venac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu, čime je počelo obeležavanje 624. godišnjice Boja na Kosovu.

Obeležavanje 624. godišnjice Kosovskog boja počelo je jutros svetom arhijererskom liturgijom u zadužbini kneza Lazara, a posle službe sveštenstvo i gradjani su u litiji sa moštima svetog velikomučenika kneza Lazara došli do Spomenika kosovskim junacima gde je održano opelo stradalima za slobodu.

U toku dana u Kruševcu će u 16 sati biti održana svečana sednica Vlade Srbije, a u 19 sati svečana sednica Skupštine grada na kojoj će Aleksandru Vučiću biti uručena Vidovdanska nagrada.

Organizator komemorativne svečanosti je Odbor Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije u saradnji sa gradom Kruševcem.

Predsednik Nikolić će, nakon državne ceremonije, razgovarati sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem.

Predsednik Srbije prisustvovacjhe i Svetopličkom vidovdanskom saboru u selu Kondželj kod Prokuplja.

Danas se obeležava Vidovdan, u pomen stradanju Srba u boju na Kosovu 1389. U manastiru Visoki Dečani i u Gračanici počela liturgija, nakon toga parastos.
Pogledaj vesti o: Kruševac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas je Vidovdan

Izvor: RTS, 28.Jun.2013

U pomen na stradanje Srba i kneza Lazara Hrebeljanovića u bici na Kosovu polju 1389. godine, danas se u Srbiji obeležava Vidovdan. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u Kruševcu predvodi komemorativnu ceremoniju kod spomenika kosovskim junacima. Aleksandar Vučić u Visokim Dečanima...Srpska pravoslavna...

Nastavak na RTS...

Nikolić: Srbija će nastaviti borbu za svoju svetu zemlju

Izvor: Politika, 28.Jun.2013

BEOGRAD – U Srbiji se danas obeležava Vidovdan kao pomen na stradanje Srba i kneza Lazara Hrebeljanovića u bici protiv turske vojske na Kosovu polju 1389. godine, a državna ceremonija, koju će predvoditi predsednik Srbije Tomislav Nikolić, biće održana kod Spomenika kosovskim junacima u Kruševcu....

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.