Petak, 28.06.2013.

00:37

Nikolić:Očekujem da počnu pregovori

Predsednik Nikolić izrazio je u Kruševcu, gde je položio venac kosovskim junacima, očekivanje da će Srbija vrlo brzo početi pregovore o članstvu u EU.

Izvor: Beta

Default images

"Popodne ili predveče očekujem da ćemo znati tačno šta piše, šta je ko tražio i šta je ko zahtevao", rekao je Nikolić novinarima u Kruševcu gde je položio venac na spomenik kosovskim junacima.

Nikolić je rekao da ostaje pri tome da Srbija treba da nastavi da radi, a ne da čeka milostinju, i da je američki ambasador Majkl Kirbi bio u pravu da prvog jula treba da počnemo pregovore.

"Očekujem da jednog dana budemo u EU, da vrlo brzo počnemo pregovore i da nastavimo da sprovodimo reforme, a ko je zadovoljan, zadovoljan je, a ko nije - nije, treba 27 članica zadovoljiti", rekao je Nikolić.

Pedsednik Tomislav Nikolić položio je danas venac na Spomenik kosovskim junacima u Kruševcu, čime je počelo obeležavanje 624. godišnjice Boja na Kosovu.

Obeležavanje 624. godišnjice Kosovskog boja počelo je jutros svetom arhijererskom liturgijom u zadužbini kneza Lazara, a posle službe sveštenstvo i gradjani su u litiji sa moštima svetog velikomučenika kneza Lazara došli do Spomenika kosovskim junacima gde je održano opelo stradalima za slobodu.

U toku dana u Kruševcu će u 16 sati biti održana svečana sednica Vlade Srbije, a u 19 sati svečana sednica Skupštine grada na kojoj će Aleksandru Vučiću biti uručena Vidovdanska nagrada.

Organizator komemorativne svečanosti je Odbor Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije u saradnji sa gradom Kruševcem.

Predsednik Nikolić će, nakon državne ceremonije, razgovarati sa gradonačelnikom Kruševca Bratislavom Gašićem.

Predsednik Srbije prisustvovacjhe i Svetopličkom vidovdanskom saboru u selu Kondželj kod Prokuplja.

Danas se obeležava Vidovdan, u pomen stradanju Srba u boju na Kosovu 1389. U manastiru Visoki Dečani i u Gračanici počela liturgija, nakon toga parastos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

13 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

16 h

Podeli: