Nikolić: Bore se Hag i Šešelj,  Srbija nema veze sa tim

Izvor: Studio B, 02.Dec.2014, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Bore se Hag i Šešelj, Srbija nema veze sa tim

Predsednik Tomislav Nikolić kaže da Srbija neće komentarisati izjave svojih građana koji politički ništa ne znače. Hag i Vojislav Šešelj se bore jedan protiv drugog i Srbija nema veze sa tim, istakao je Nikolić.

Gostujući u emisiji "Upitnik", predsednik Tomislav Nikolić je istakao da mu se čini da bi Evropa želela da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Srbija sudi Vojislavu Šešelju i da su se izgubili u tom sporu, u toj zavrzlami koju su sami napravili.

"Bore se Hag i Šešelj jedan protiv drugog, šta su se dogovorili i kakav im je plan ne znam, Srbija sa tim nema veze", rekao je predsednik, prenosi sajt RTS-a.

Prema Nikolićevim rečima, Evropski parlament počeo je da kinji Srbiju, verovatno zbog izbora u Hrvatskoj, jer kako kaže, drugi razlog ne postoji.

"Srbija svesno ide evropskim putem iako zna koliko je to teško i koliko će to odricanja da prouzrokuje. Gledamo da svaki od tih teških poteza ubažimo, da otvaramo vrata kako bi dokazali da zaslužujemo da budemo u tom okruženju", rekao je Nikolić.

Nikolić je istakao da Srbija nema obavezu da komentariše izjave svojih građana posebno onih koji politički ništa ne znače.

"Šešelj se nije snašao u Srbiji. Očekivao je euforiju izliva, vatru svojih obožavalaca", rekao je Nikolić i dodao da instiktivno i sam želi da se vrati i napravi predstavu, ali Srbija ne želi predstave.

Nikolić je podsetio da je kum Šešeljevih unuka i napomenuo da "taj čovek ne može da uradi i izgovori onoliko koliko ja mogu da istrpim".

Prema oceni Nikolića, odnosi sa Hrvatskom nisu "u ledenom dobu", jer su dve zemlje na dobrom putu, iako će "još vode proteći Savom".

U Hrvatskoj ne mogu da dobiju izbore, ako se ne predstave kao srbomrsci, a kod nas stranke ne mogu da pređu cenzus ako mrze druge. Eto koliko smo mi ispred, rekao je Nikolić.

Treba sačekati da prođu izbori i tada će se Hrvatska okrenuti partnerstvu sa Srbijom, predvideo je Nikolić.

 
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Eksplicitni uslov za EU je rešenje Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da je od evropskog komesara Johanesa Hana prvi put čuo otvoreno i jasno da Srbija neće biti deo EU sve dok ne reši pitanje Kosova...Nikolić je gostujući na Radioteleviziji Srbije rekao da je od Hana prvi put čuo i drugi eksplicitni uslov za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.