Marković: Vlada Crne Gore će slediti odluku građana na izborima

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2016, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Vlada Crne Gore će slediti odluku građana na izborima

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Duško Marković rekao je danas u Skupštini da glavni spoljno-politički prioriteti nove vlade ostaju članstvo u NATO i EU.

"Gotovo rekordna izlaznost na izborima potvrđuje da su građani doneli odluku kako žele da žive u budućnosti, a istovremeno pokazali poverenje u izborni proces i dali poverenje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << evropskoj Vladi, sačinjenoj od Demokratske partije socijalita (DPS) i tradicionalnih koalicionih partnera", kazao je Marković na sednici parlamenta na kojoj treba da bude izabraan nova crnogorska vlada.

On je rekao da se u izbor vlade ulazi "politički ponosno i državnički odgovorno".

U novoj vladi pored DPS-a, biće i predstavnici Bošnjačke stranke (BS), Socijaldemokrata (SD), koalicije albanskih stranaka i Hrvatske građanske inicijative (HGI).

Opozicija ne prisustvuje sednici parlamenta.

Prema ranijoj najavi, novu Vladu Crne Gore činiće potpredsednik Milutin Simović (DPS) koji će voditi i resor poljoprivrede, Zoran Pažin (DPS) koji će ponovo biti ministar pravde, Rafet Husović iz Bošnjačke stranke i Marija Vučinović iz HGI.

Za ministra održivog razvoja i turizma predložen je Pavle Radulović, a sporta i kulture Nikola Janović i Janko Ljumović.

Za resor unutrašnjih poslova predložen je Mevludin Nuhodžić, javne uprave Suzana Pribilović, spoljnih poslova Srđa Darmanović, a evropskih integracija Aleksandar Andrija Pejović.

Ministarstvo prosvete bi trebalo da vodi Damir Šehović, finansija Darko Radunović, nauke Sanja Damjanović, dok je za resor odbrane predložen Predrag Bošković.

Za resore saobraćaja i rada i socijalnog staranja predložen je kadar BS-a - Osman Nurković i Kemal Purišić, dok je za ministra za ljudska i manjinska prava predložen Mehmet Zenka, a za resor zdravlja i ekonomije, Kenan Hrapović (SD) i Dragica Sekulić.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova Vlada Crne Gore, stari prioriteti i obećanja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Nov.2016

Glavni spoljnopolitički prioriteti nove Vlade Crne Gore ostaju članstvo u NATO i EU, saopštio je premijer Duško Marković u Skupštini Crne Gore predstavljajući ekspoze. Da li je nova Vlada reformistička ili predstavlja kontinuitet prethodne Vlade Mila Đukanovića?

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.