LSV: Utvrditi ko je kriv za štetu od leda od 1,4 miliona evra

Izvor: Blic, 06.Feb.2017, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Utvrditi ko je kriv za štetu od leda od 1,4 miliona evra

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas nadležne da utvrde, imenuju i kazne krivca koji je doveo do toga da Srbija dočeka ledeni talas bez ijednog ledolomca, što je tokom januara nanelo Srbiji štetu u visini od 1,4 miliona evra.

LSV je navela da je led na rekama i železnici onemogućio normalno funkcionisanje države, te da šteta od oko 50.000 evra dnevno "nije zanemarljiva".

Stranka je upozorila da je ove zime Srbija "imala sreće, jer su mađarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ledolomci bili slobodni, a ugovor sa njima sklopljen još u vreme Josipa Broza Tita".

Kako se navodi u saopštenju, koje je potpisao član Glavnog odbora LSV Branislav Knežević, pokrajinski premijer Igor Mirović (SNS) ne doprinosi rešavanju ovakve situacije prebacujući odgovornost na "one koji su učestvovali u prljavim privatizacijama pojedinih preduzeća koja su tim brodovima raspolagala".

Dodaje se da Vlada treba da "dobro prouči cene ledolomaca", nakon najava ministarke Zorane Mihajlović i ministra Branislava Nedimovića, da će nabavljati ove brodove za dva, odnosno za tri do četiri miliona evra.

- Pokrajinski premijer bi svakako morao da insistira da prilikom svih tih nabavki dva ledolomca ostanu u Vojvodini, kao i da joj se vrate nadležnosti koje je i u ovoj oblasti imala do devedesetih godina - ocenio je Knežević.

Stranka je podsetila da u vreme pune autonomije, o stanju na rekama brinula Vojvodina sama, te da su tada na Dunavu dežurali njeni ledolomci "Čakor" i "Vučevo".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

LSV: Utvrditi ko je kriv za štetu od leda

Izvor: B92, 06.Feb.2017

Novi Sad -- Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je nadležne da utvrde i kazne krivca zato što je Srbija dočekala ledeni talas bez ijednog ledolomca...Kako se navodi, to je tokom januara nanelo Srbiji štetu u visini od 1,4 miliona evra...LSV je navela da je led na rekama i železnici onemogućio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.