LSV: Utvrditi ko je kriv za štetu od leda

Izvor: B92, 06.Feb.2017, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Utvrditi ko je kriv za štetu od leda

Novi Sad -- Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je nadležne da utvrde i kazne krivca zato što je Srbija dočekala ledeni talas bez ijednog ledolomca.

Kako se navodi, to je tokom januara nanelo Srbiji štetu u visini od 1,4 miliona evra.

LSV je navela da je led na rekama i železnici onemogućio normalno funkcionisanje države, te da šteta od oko 50.000 evra dnevno "nije zanemarljiva".

Stranka je upozorila da je ove zime Srbija "imala sreće, jer su mađarski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ledolomci bili slobodni, a ugovor sa njima sklopljen još u vreme Josipa Broza Tita".

Kako se navodi u saopštenju, koje je potpisao član Glavnog odbora LSV Branislav Knežević, pokrajinski premijer Igor Mirović (SNS) ne doprinosi rešavanju ovakve situacije prebacujući odgovornost na "one koji su učestvovali u prljavim privatizacijama pojedinih preduzeća koja su tim brodovima raspolagala".

Dodaje se da Vlada treba da "dobro prouči cene ledolomaca", nakon najava ministarke Zorane Mihajlović i ministra Branislava Nedimovića, da će nabavljati ove brodove za dva, odnosno za tri do četiri miliona evra.

"Pokrajinski premijer bi svakako morao da insistira da prilikom svih tih nabavki dva ledolomca ostanu u Vojvodini, kao i da joj se vrate nadležnosti koje je i u ovoj oblasti imala do devedesetih godina", ocenio je Knežević.

Stranka je podsetila da u vreme pune autonomije, o stanju na rekama brinula Vojvodina sama, te da su tada na Dunavu dežurali njeni ledolomci "Čakor" i "Vučevo".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.