LDP: Mladi i inovativni nemaju dovoljno podrške institucija

Izvor: N1 televizija, 18.Feb.2018, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Mladi i inovativni nemaju dovoljno podrške institucija

Kandidat LDP za odbornika u Skupštini grada Ivan Despotović razgovarao je sa predstavnicima startapova o problemima sa kojima se ova grana privrede suočava.

"Ono što je najviše para donelo Srbiji u poslednje vreme jesu neki inovativni klinci koji su imali fenomenalne ideje i koji su te ideje uspeli da plasiraju na strana tržišta. Niko ovde nije našao za shodno da u njih uloži i niko nije našao za shodno da im pomogne na tom putu", poručio je Despotović.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je istakao da LDP želi da promeni upravo to i pruži podršku inovativnim mladim ljudima.

"Da ideal prvog posla mladim ljudima ne bude državna uprava, već da sami, svojim idejama, stvore svoj prvi posao i počnu da guraju ovaj grad napred", rekao je Despotović.

Na sastanku je zaključeno da nema dovoljne podrške institucija, da ne postoji dovoljno fakulteta i programa koji na pravi način usmeravaju mlade ljude.

Despotović je istakao da grad kroz različite mehanizme mora da pomogne mladim inovativnim ljudima, i da ih zadrži ovde umesto da oni svoje poslove sele u zemlje u regionu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

LDP: Ideal prvog posla sopstveni biznis

Izvor: Danas, 18.Feb.2018

Kandidat Liberalno-demokratske partije za odbornika u Skupštini grada Ivan Despotović razgovarao je sa predstavnicima startapova o problemima sa kojima se ova grana privrede suočava.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.