Izvor: Blic, 15.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuvajt će prvi od zemalja Persijskog zaliva priznati Kosovo

Kuvajt će biti prva zemlja Persijskog zaliva koja će priznati nezavisnost Kosova, obećao je kuvajtski emir Sabah al-Džabir al-Sabah u susretu sa predsednicom parlamenta Albanije Džozefinom Topali, koja se nalazi u zvaničnoj poseti Kuvajtu, javila je danas albanska agencija ATA.

"Obećao sam da će Kuvajt biti prva zemlja našeg regiona koja će priznati nezavisnost Kosova i nadam se da će druge zemlje doneti istu odluku. Nezavisnost Kosova će služiti miru i stabilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Balkanu", rekao je emir Kuvajta.

Povodom Kosova, jednom od glavnih ciljeva poseta Topalijeve nekim zemljama Persijskog zaliva, predsednica albanskog parlamenta je izjavila da je primena Ahtisarijevog plana o nezavisnosti Kosova "jedini put kojim se garantuje mir i stabilnost u regionu".

"Očekuje se da će Kosovo proglasiti nezavisnost u koordinaciji sa UN, SAD i EU. Veoma je važno da vaša zemlja prizna nezavisnost Kosova", rekla je Topalijeva, tražeći od emira od Kuvajta da utiče na druge zemlje koje imaju tesne političke i ekonomske odnose sa njegovom zemljom.

Topali je izrazila zahvalnost za podršku Kuvajta tokom "kosovske krize" 1999. godine, naglašavajući da "albanski narod neće zaboraviti tu podršku u presudnom trenutku njegove istorije."

Emir Kuvajta je dodao da je "naša dužnost bila da podržimo narod Kosova u to vreme", naglasivši da će Kuvajt davati stalnu podršku Kosovu, prenela je ATA.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.