Kličko na čelu Porošenkove liste

Izvor: Akter, 14.Sep.2014, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kličko na čelu Porošenkove liste

Gradonačelnik Kijeva i lider ukrajinske stranke Udar, Vitalij Kličko, biće na čelu liste bloka ukrainskog predsednika Petra Porošenka

"Danas je ključno ujediniti i konsolidovati demokratske snage, da osvoje što je moguće više poslaničkih mesta u novom parlamentu", rekao je Kličko.

"Zbog toga sam prihvatio poziv da budem na čelu liste Porošenkovog bloka", dodao je on.

Kličko je rekao i da se Ukrajina "sada suočava s takvim izazovima da su joj >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << potrebni jedinstvo i konsolidacija društva" i da se "samo uz zajedničke napore naroda i političkih snaga" može odbraniti državnost i teritorijalni integritet Ukrajine, istakao je Kličko, prenosi Itar-Tas s.

U međuvremenu, proruska stranka, Partija regiona, koja je vodila Ukrajinu za vreme vladavine predsednika Viktora Janukoviča, saopštila je da će bojkotovati izbore i formirati "opozicionu vladu" koja će se boriti za prevlast u regionima i protiv zapadnjačkog kursa Kijeva.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.