Kličko na čelu Porošenkove liste

Izvor: B92, 14.Sep.2014, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kličko na čelu Porošenkove liste

Gradonačelnik Kijeva i proslavljeni bokser Vitalij Kličko biće na čelu liste partije ukrajinskog predsednika Petra Porošenka na prevremenim izborima 26. oktobra

Glavna proruska stranka odlučila je da bojkotuje te izbore.

"Zemlji je više nego ikada potrebno nacionalno jedinstvo i konsolidacija. Eto zašto ja prihvatam da budem na čelu bloka Porošenko", rekao je Kličko na kongresu partije predsednika.

Kličko koji je u maju izabran za gradonačelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kijeva i koji upravlja proevropskim pokretom Udar, bio je jedan od predvodnika protesta na Majdanu, koji su vodili svrgavanju bivšeg proruskog predsednika Viktora Janukoviča u februaru.

Janukovičeva Partija regiona najavila je da će bojkotovati izbore zbog oružanog sukoba vladinih snaga i pobunjenika na istoku Ukrajine, u kojima je poginulo 2.700 ljudi za pet meseci.

"Partija regiona nema moralno pravo da učestvuje na izborima kada skoro sedam miliona birača ne može da glasa", rekao je, misleći na birače Donbasa, predstavnik te grupe Boris Kolesnikov.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kličko na čelu Porošenkove liste

Izvor: Akter, 14.Sep.2014

Gradonačelnik Kijeva i lider ukrajinske stranke Udar, Vitalij Kličko, biće na čelu liste bloka ukrainskog predsednika Petra Porošenka.."Danas je ključno ujediniti i konsolidovati demokratske snage, da osvoje što je moguće više poslaničkih mesta u novom parlamentu", rekao je Kličko..."Zbog...

Nastavak na Akter...

Kličko na čelu Porošenkove liste

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Sep.2014, 09:34

KIJEV - Gradonačelnik Kijeva i proslavljeni bokser Vitalij Kličko biće na čelu liste partije ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka na prevremenim izborima 26. oktobra...Glavna proruska stranka odlučila je da bojkotuje te izbore..."Zemlji je više nego ikada potrebno nacionalno jedinstvo i konsolidacija....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.