Hapšenje zbog vojnih stanova

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 31.Mar.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje zbog vojnih stanova

Beograd -- Policija je, u saradnji sa Tužilaštvom i Vojnobezbednosnom agencijom, uhapsila šest osoba zbog zloupotrebe u procesu dodele vojnih stanova.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da su uhapšeni načelnik grupe neuropsihijatrijskih klinika i Klinike za psihijatriju VMA pukovnik Miroslav Radovanović, državni službenici Ministarstva odbrane Branko Lošić i Srboljub Stojanac, penzionisani majori Vladan Laušević i Jovo Ćevap, i penzionisani stariji vodnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ivko Lisica.

Ovo je nastavak akcije u kojoj su 10. februara uhapšeni vojni penzioner Goran Mojović i još 15 lica zbog zloupotreba u procesu dodele stanova pripadnicima Vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je u pitanju privođenje osumnjičenih koji su, kao članovi organizovane kriminalne grupe čiji je organizator Goran Mojović, počinili više krivičnih dela organizovanog kriminala, posebno u oblasti stambenog zbrinjavanja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

U saopštenju je navedeno da je Vojnobezbednosna agencija, u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal i uz asistenciju Vojne policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, započela akciju privođenja osumnjičenih.

Mojović je uhapšen 10. februara i osumnjičen je da je vođa organizovane kriminalne grupe koja je vršila zloupotrebe u dodeli stanova i malverzacije sa penzijama u Ministarstvu odbrane i oštetila državu za više od 100 miliona dinara.

Pored Mojovića, tada je uhapšeno još 16 članova te grupe.

"Hapšenje - dokaz odlučnosti države"

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da današnje privođenje šestorice osumnjičenih predstavlja nastavak akcije državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Ministarstvo odbrane, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, 10. februara započelo je tu akciju, kada je privedeno 17 osoba, a danas tokom prepodneva još šest", rekao je Šutanovac.

On je naveo da su od danas privedene tri osobe zaposlene u Ministarstvu odbrane, dok su ostale tri privedene osobe penzioneri i naveo je da će ta akcija biti nastavljena.

Hapšenje osumnjičenih za zloupotrebu u raspodeli vojnih stanova jeste dokaz rešenosti policije da se obračuna sa svim vidovima organizovanog kriminala i korupcije, i to na svim nivoima, izjavio je direktor policije Milorad Veljović.

Veljović je podsetio da je akcija izvedena u saradnji MUP-a i Vojnobezbednosne agencije sa Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U toku hapšenje članova organizovane kriminalne grupe

Izvor: RTS, 31.Mar.2009

Uhapšeno šest lica, a među njima i načelnik neuropsihijatrije na VMA. Uhapšeni su osumnjičeni za davanje i primanje mita, zloupotrebe službenog položaja u procesu rešavanja stambenih pitanja i nadoknade štete na osnovu lažno prikazanih invalidnina za vreme ratnih dejstava na prostoru bivše...

Nastavak na RTS...

Hapšenja zbog zloupotreba u vojsci

Izvor: Radio 021, 31.Mar.2009

Policija je, u saradnji sa tužilaštvom i Vojnobezbednosnom agencijom, uhapsila šest osoba zbog zloupotrebe u procesu dodele vojnih stanova. Uhapšeno je troje penzionera i tri aktivna lica, za koje se osnovano sumnja da su počinili više krivičnih dela kao članovi organizovane kriminalne grupe.

Nastavak na Radio 021...

Osumnjičeni za nameštanje vojnih invalidskih penzija i stanova

Izvor: Danas, 31.Mar.2009

Policija je juče nastavila akciju i privela šest aktivnih i penzionisanih službenika Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i Vojnomedicinske akademije (VMA), osumnjičenih da su raznoraznim malverzacijama oštetili državni budžet za više od 100 miliona dinara, nezakonitom dodelom vojnih stanova.

Nastavak na Danas...

Uhapšeno još šestoro zbog malverzacija u dodeli vojnih stanova

Izvor: Politika, 31.Mar.2009

Privedeno je troje vojnih penzionera i troje aktivnih pripadnika Vojske Srbije, među kojima je načelnik neuropsihijatrijske klinike na Vojnomedicinskoj akademiji ..Srpska policija je juče, u saradnji sa Vojno bezbednosnom agencijom, uhapsila šest osoba koje su osumnjičene za zloupotrebe u oblasti...

Nastavak na Politika...

Još 6 uhapšenih za zloupotrebe u Beogradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Apr.2009, 04:39

Policija Srbije uhapsila je danas šest osoba osumnjičenih za zloupotrebe u procesu dodjele vojnih stanova medju kojima je i načelnik Klinike za psihijatriju Vojnomedicinske akademije u Beogradu Miroslav Radovanović.Osim njega uhapšeni s ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Hapšenje na VMA!

Izvor: Press, 01.Apr.2009

VBA i policija uhapsile načelnika neuropsihijatrije VMA dr Miroslava Radovanovića i još petoro bivših i aktivnih pripadnika Ministarstva odbrane zbog umešanosti u nelegalnu dodelu vojnih stanova i penzija. Ovo je nastavak hapšenja mafijaške grupe Gorana Mojovića. .U zajedničkoj akciji...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.