EU protiv prevremenih izbora

Izvor: S media, 21.Apr.2011, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU protiv prevremenih izbora

Evropska komisija smatra da bi raspisivanje izbora u Srbiji do kraja godine samo štetilo reformskim procesima, saznaje Danas.

Evropska komisija je zauzela jedinstven stav da u Srbiji ne treba da budu raspisani prevremeni parlamentarni izbori, a juče je o tome obaveštena i Srpska napredna stranka, rekli su Danasu izvori bliski komesaru za proširenje Štefanu Fileu. Trenutno nije poznato samo to >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da li će Komisija ovu poziciju zvanično obelodaniti i saopštenjem za javnost ili će sve ostati u uskom krugu Brisel-SNS-DS.

Nikolić primio infuziju! (FOTO, VIDEO)

Nikolić očekivao da Dačić prelomi

SNS: Testiramo savest DS

Raspisivanje izbora – po potrebi

Nije normalno da živimo u haosu i da ne radimo

„Stvar je jasna. Komisija smatra da bi raspisivanje izbora u Srbiji do kraja ove godine samo štetilo reformskim procesima i stabilnosti zemlje, čime bi bila ugrožena, između ostalog, i kandidatura za članstvo u EU. To je zajednički stav Komisije i ljudi iz Evropskog parlamenta, s kojim su upoznati i u Beogradu, pre svih, predstavnici naprednjaka. Treba samo da odlučimo da li ćemo uputiti i saopštenje za javnost s tom porukom i ko bi ga potpisao“, rekao je juče po podne Štefan File svojim najbližim saradnicima, koji su to preneli našem listu.

SNS insistira na održavanju prevremenih izbora u decembru, a odgovor DS i predsednika Borisa Tadića je da ih treba raspisati nakon odluke EU o srpskoj kandidaturi.

(Danas)
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Evropska Unija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.