Drašković: Strategija o dijaspori na tragu Miloševićeve politike

Izvor: Blic, 11.Mar.2011, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Strategija o dijaspori na tragu Miloševićeve politike

BEOGRAD - Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je večeras da je Strategija Vlade Srbije o odnosu prema srpskoj dijaspori u regionu protivan programu SPO, tako da je ministar za dijasporu i potpredsednik SPO Srdjan Srećković nije smeo predložiti vladi.

Drašković je agenciji Beta rekao da taj dokument koji je "na tragu Miloševićevske politike" Srećković nije smeo prdložiti vladi, potpuno zaobolazeći i svoju stranku i njega kao lidera. Vlada Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gore ocenila je danas da je strategija Vlade Srbije o odnosu prema srpskoj dijaspori u regionu "direktno mešanje" u unutrašnje stvari Crne Gore i u "potpunoj suprotnosti sa temeljnim principima dobrosusedskih odnosa". "Kako tražiti da Srbi u Crnoj Gori dobiju status konstitutivnog naroda kada je Crna Gora svojim ustavom sebe definisala kao državu gradjana, a ne nijednog naroda pa ni crnogorskog", istakao je Drašković.

On je ukazao da je slično i sa zahtevom da se Srbima u Hrvatskoj vrati konstitutivni status iz vremena bivše Jugoslavije.

"Taj zahtev je izvan vremena i realnosti, remeti odnose Srbije i Hrvatske, a šteti i samim Srbima u Hrvatskoj, što su njihovi predstavnici javno i saopštili", naveo je lider SPO.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.