Izvor: B92, 26.Nov.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đinđić: Mediji treba da budu sankcionisani zbog neistina

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Đinđić izjavio je da mediji moraju da budu potpuno slobodni, ali i da snose posledice ako pišu neistine. "Mediji moraju da budu apsolutno slobodni i imaju pristup svim informacijama, ali i da budu strogo sankcionisani ako uprkos tome što znaju činjenice ili mogu da dodju do njih, pišu neistine", rekao je Đinđić u intervjuu za "Borbu". "Ako neko može da dođe do vlade i dobije informaciju ili je, pak, pročita na Internetu, a napiše nešto sto je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suprotno, povredio je nečije dostojanstvo", dodao je srpski premijer.

Premijer je, takođe, rekao da nema utisak da se toliko intenzivno radi u Srbiji koliko je potrebno za "veliki posao koji treba da obavimo". "Takođe, nemam utisak ni da aktivisti Demokratske stranke toliko mnogo rade koliko bi morali da rade ako žele da budu nosioci reformi", rekao je Đinđić za "Borbu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.