Aktivisti pokušali da uđu u fabriku Tesla u Nemačkoj, sukobili se s policijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2024, 17:19

Aktivisti pokušali da uđu u fabriku Tesla u Nemačkoj, sukobili se s policijom

U opštini Grinhajde kod Berlina više od 1.200 radikalnih levičarskih aktivista protestovalo je protiv proširenja teritorije fabrike američkog proizvođača električnih vozila Tesla, pokušavajući da uđu u prostorije fabrike.
Demonstranti su pokušali da probiju policijske barijere i uđu u prostorije Tesle. Policija se svim silama trudi da obuzda aktiviste, i već je došlo do nekoliko teških sukoba sa policijom, prenosi Bild.
Radikalni levičarski aktivisti u odvojenim grupama pokušavaju da upadnu u ograđeni prostor od 300 hektara gde su parkirani električni automobili proizvođača.
Jedna od ovih grupa je oko podneva uspela u toj nameri, nakon čega su njeni članovi privedeni.
...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Opet protesti protiv Tesle u Nemačkoj, došlo i do sukoba sa policijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2024, 17:08

U opštini Grinhajde kod Berlina, više od 1.200 ljudi protestovalo je protiv proširenja teritorije fabrike Tesla, pokušavajući da uđu u prostorije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.