Izvor: Blic, 02.Sep.2016, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport: Cilj EU i Srbije isti - izbeći krizu u BiH

Evropska unija i Srbija imaju zajednički cilj, a to je da se izbegne krizna situacija u Bosni i Hercegovini, izjavio je danas šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport.

- Mislim da je stav Srbije dosta jasan, Vučić je izneo stav Vlade, a i stav EU je takodje poznat. Mislim da je rano da se predvidi kakvi će biti rezultati - rekao je Devenport novinarima na pitanje kakvi će biti rezultati jučerašnjeg sastanka premijera Srbije Aleksandra Vučića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa predstavnicima Srba iz BiH u vezi sa raspisivanjem referenduma u Republici Srpskoj.

Pročitajte još

Upitan da li je Brisel očekivao ovakav stav Vlade Srbije, Devenport je odgovorio da je EU u stalnom kontaktu sa predstavnicima Srbije.

"Stalno smo na vezi sa Mnistarstvom spoljnih poslova i Kabinetom premijera Vučića. Mislim da imamo zajednički cilj, da se izbegne krizna situacija u BiH", zaključio je Devenport.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devenport: EU i Srbija imaju cilj da se izbjegne kriza u BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2016

BEOGRAD - Evropska unija i Srbija imaju zajednički cilj, a to je da se izbjegne krizna situacija u BiH, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport..."Mislim da je stav Srbije dosta jasan, Vučić je iznio stav Vlade, a i stav EU je takođe poznat. Mislim da je rano da se predvidi kakvi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.