Dačić sa Dokertijem o jačanju saradnje Srbije i Velike Britanije u svim oblastima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2022, 06:35

Dačić sa Dokertijem o jačanju saradnje Srbije i Velike Britanije u svim oblastima

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar za Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije i Severne Irske Leo Dokerti istakli su danas obostrani interes i spremnost za dalje produbljivanje i jačanje saradnje između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva u svim oblastima od interesa za dve zemlje.

Dačić i Dokerti sastali su se danas na marginama Konferencije posvećene prevenciji seksualnog nasilja u konfliktima u Londonu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poslova.

Šef srpske diplomatije je iskazao spremnost za nastavak razgovora sa britanskim zvaničnicima i unapređenje saradnje u različitim oblastima.

Kako se navodi, postoji spremnost i za unapređenje saradnje, između ostalog, u unapređenju i implementaciji mera za prevenciju seksualnog nasilja u oružanim konfliktima, kao i za pomoć žrtvama takvih zločina.

Tokom sastanka, razmotrena su i pitanja iz domena bilateralne političke i ekonomske saradnje, kao i aktuelna međunarodna pitanja.

Sagovornici su se saglasili u oceni da ima još dosta prostora za unapređenje bilateralne saradnje, posebno u oblasti ekonomije.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić na Konferenciji o prevenciji seksualnog nasilja: Važno je detekovati govor mržnje, ekstremitičke ideologije i znake napetosti

Izvor: Danas, 28.Nov.2022

"Posebno bolna i ozbiljna tema je seksualno nasilje u ratovima, jer predstavlja kršenje ljudskih prava", izjavio je Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova na Konferenciji o prevenciji seksualnog nasilja u ratovima, koja se danas i sutra održava u Londonu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.