Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2019, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Spoljna politika Srbije 62 odsto usklađena s politikom EU

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je spoljna politika Srbije ;62,63 odsto usklađena sa zajedničnkom spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije i dodao da Srbija neće prihvatiti ništa što ide na njenu štetu.

Dačić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na poslanička pitanja, kazao da je članstvo u EU strateški cilj Srbije, ali da ima "još strateških ciljeva".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Naši nacionalni interesi jesu zbir naših spoljnopolitičkih prioriteta", ocenio je Dačić.

Dačić je govoreći o krizi u Venecueli rekao da je njeno rukovodstvo jedno od onih koja su najjače podržavala Srbiju u vezi s Kosovom.

Pominjući to što se Huan Gvaido proglasio za predsednika Venecuele, umesto ;Nikolasa Madura, Dačić je ;rekao da "nije u našem interesu da dođe na vlast neko ko će priznati Kosovo" i dodao da je Gvaido "kontaktirao" ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija.

"Mi nastavljamo našu borbu za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova", poručio je Dačić.

Rekao je i da Briselskim sporazumom nije definisano da Kosovo "mora da bude" članica međunarodnih organizacija.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Spoljna politika Srbije 62 odsto uskladjena s politikom EU

Izvor: Beta, 25.Jul.2019

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je spoljna politika Srbije 62,63 odsto uskladjena sa zajedničnkom spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije i dodao da Srbija neće prihvatiti ništa što ide na njenu štetu.Dačić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na poslanička...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.